T. 0570-211600 | Joost v/d Vondellaan 49 | 7412 MN DEVENTER

Locaties

RC Kids is een kleinschalige kinderopvang organisatie in Deventer.

RC kids heeft  momenteel een zestal locaties in Deventer waar op kleinschalige wijze diverse soorten van kinderopvang wordt aangeboden.
Hieronder stellen wij graag onze verschillende locaties aan u voor.

Aan het begin van de Joost van den Vondellaan zit  kleinschalig kinderdagverblijf ‘Het  Kinderrijmpje’.
Het kinderrijmpje is gevestigd in twee panden naast elkaar met elk een eigen karakter.

Een lekker licht  hoekpand met een open en ruimtelijk indeling, een heerlijke plek voor uw kleintje om te spelen. Samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes in een vertrouwde, veilige en gezellige omgeving.

En een wat meer besloten pand waar je het gevoel hebt om een grote huiskamer binnen te stappen. Ook hier is er volop de gelegenheid voor uw kind om lekker te spelen en zich op een eigen tempo te ontwikkelen.
Bij Het Kinderrijmpje proberen we een knusse en relaxte sfeer te bereiken. Een sfeer waar uw kindje op een eigen tempo kan ontdekken en ontwikkelen.

Naar Buiten
Het Kinderrijmpje heeft een mooie natuur-ontdektuin, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er zijn bewust geen felgekleurde speeltoestellen geplaatst, maar door middel van natuurlijke materialen zoals een heuvel in het gras, boomstammen waterbaan en een blote voeten paadje is er een uitdagende, speelplek gecreëerd die de fantasie van de kinderen prikkelt.
De kinderen kunnen bij het Kinderrijmpje lekker kliederen met zand en water in de zandbak en bij de waterbaan. Daarnaast kunnen de kinderen ontdekken wat er allemaal groeit in de moestuin.

De jonge kinderen nemen we ook zo veel mogelijk mee naar buiten. Voor hen is het ook belangrijk om de natuur te ervaren: de wind door je haren te voelen, te ontdekken hoe gras voelt en ook zand en blaadjes.

Regelmatig gaan we we bij het kinderrijmpje  spontaan iets leuks met de kinderen ondernemen. Kleine uitjes naar de speeltuin of het park bijvoorbeeld. Wat grotere uitjes of activiteiten worden ook gedaan, denk aan een bezoekje aan  ‘het blote voeten pad’, ‘Dondertman’, ‘de Heemtuin’ of  ‘de Ulebelt’ . Dit is erg leuk voor zowel de kinderen als voor ons.

Kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’
Het Kinderrijmpje heeft het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang behaald.
Dit kwaliteitsmerk wordt uitgereikt door Stichting Groen Cement. Stichting Groen Cement is een netwerk van deskundigen dat zich inzet om kinderen en natuur te verbinden. Omdat kinderen juist in de eerste jaren van hun leven een blijvend gevoel voor natuur ontwikkelen zijn onze activiteiten vooralsnog gericht op de kinderopvang. De kenmerken waaraan een kinderopvanglocatie moet voldoen zijn opgesteld door deskundigen op het gebied van natuur, landschap, milieu en pedagogiek. De beoordeling van onze locatie is door hun uitgevoerd. Er is kritisch gekeken. Dat wij het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang mogen dragen vinden wij iets om trots op te zijn. U kunt er als ouder zeker van zijn dat Het Kinderrijmpje dagelijks bewust bezig is met natuurbeleving voor de kinderen. Dat is leuk en gezond!

Adres

Het kinderrijmpje is gevestigt aan de Joost van den Vondellaan nummer 51 en 61, postcode 7412 MN Deventer

LRK nummer kinderrijmpje 51; 768077497
LRK nummer kinderrijmpje 61; 392222218

GGD

Het kinderrijmpje voldoet aan de criteria om opgenomen te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, dit houd onder ander in dat het kinderrijmpje regelmatig gecontroleerd wordt door de GGD.
Omdat het kinderrijmpje in twee verschillende panden is gehuisvest wordt het kinderrijmpje door de GGD ook afzonderlijk behandeld wat resulteert in een dubbele registratie in het Landelijk Register Kinderopvang. Voor het gemak hebben we de locaties maar genummerd, het nummer van het adres. Dus ‘het Kinderrijmpje’ 51 & 61.
Hieronder vindt u de links naar de sites van het Landelijk Register Kinderopvang.

Op de Boxbergerweg in het gezellige winkelgedeelte vindt u ‘De Zandtekening’. Een klein maar gezellige locatie die toch verrassend ruim is van opzet. Hier wordt opvang geboden aan kinderen tussen de 0 en 4 jaar, in een open en ontspannen sfeer kan uw kind samen met meerdere leeftijdgenootjes zich op een eigen tempo ontwikkelen.Leuke dingen doen in een omgeving van veiligheid en vertrouwen zorg voor het gevoel dat het net is alsof uw kleintje in een groot gezin terecht komt.

Door ook veel aandacht te besteden aan de natuur om ons heen leert uw kind ook hoe het is om lekker buiten te spelen en te ontdekken

Ook onze tuin wordt goed gebruikt om lekker in te spelen en leuke dingen te doen en te ontdekken.

 

 

Adres
De zandtekening is gevestigt aan de Boxbergerweg 54, 7412 BE Deventer

LRK nummer 121863128

GGD
De zandtekening voldoet aan de criteria om opgenomen te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, dit houd onder ander in dat de zandtekening regelmatig gecontroleerd wordt door de GGD.

Hieronder vindt u de link naar de site van het Landelijk Register Kinderopvang

De vierde locatie is die van ‘De Wijze Uil’, deze is te vinden in het achterste deel van wijkcentrum ‘de Schalm’ aan de Dreef 1.

Hier biedt RC Kids ouders de mogelijkheid om hun peuter gezellig samen met leeftijdgenootjes te laten spelen en te leren. Bij de Wijze uil wordt hierbij gebruik gemaakt van het VVE programma “Uk & Puk”.

De Wijze uil is eigenwijs

De Wijze uil biedt ouders de mogelijkheid om hun kind te laten spelen met leeftijdgenootjes in een omgeving die bijdraagt aan de cognitieve- en sociale ontwikkeling van het kind.
Door het ruime aanbod van verschillende materialen en het werken met het VVE-programma “Uk & Puk” krijgt uw kind alle ruimte om zich op zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen.
De kleinschalige opzet van de Wijze uil biedt hierbij een veilige en vertrouwde omgeving om dit te doen.

Met de natuurspeeltuin op een steenworp afstand en een beleid wat hierin ondersteunend is, wordt ook veel ruimte gegeven om de natuur om ons heen te ontdekken.

Adres

De Wijze uil is gevestigt in wijkcentrum “de Schalm” aan de Dreef 1, 7414 EA Deventer

LRK nummer 993760284

GGD

De Wijze uil voldoet aan de criteria om opgenomen te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, dit houd onder ander in dat de wijze uil regelmatig gecontroleerd wordt door de GGD.

Hieronder vindt u de link naar de site van het Landelijk Register Kinderopvang.

BSO ‘De Grassprietjes’, is op de zandweerd te vinden. En wel op het terrein van Sportclub Deventer aan de Sportveldenlaan 28.

Bij BSO de Grassprietjes heeft uw kind de ruimte

Lekker actief en bezig zijn vinden wij bij RC Kids erg belangrijk en leuk, niet alleen voor de kinderen maar ook voor onszelf natuurlijk. Het is daarom ook niet zo gek dat wij met BSO de Grassprietjes op de Sportveldenlaan terecht zijn gekomen. Op het terrein van Sportclub Deventer kunnen wij ons lekker uitleven op allerlei verschillende manieren.

BSO de Grassprietjes richt zich op kinderen die het fijn vinden om na school lekker actief bezig te zijn.
Lekker buitenspelen zal hierin zeker een belangrijke rol spelen, maar samen binnen een spelletjes spelen mag natuurlijk ook. Daarnaast zal er ook iedere dag één of meerdere sport- of spelactiviteiten worden gedaan, hierbij zorgen wij ervoor dat veel leuke activiteiten worden aangeboden zodat kinderen samen kunnen kiezen in welke activiteit ze zin hebben.

 

Adres

De grassprietjes zijn te vinden op de Sportveldenlaan 28, 7412 AZ Deventer

LRK nummer 122544821

GGD

BSO ‘De Grassprietjes’ voldoet aan de criteria om opgenomen te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, dit houd onder ander in dat de grassprietjes regelmatig gecontroleerd wordt door de GGD.

Hieronder vindt u de link naar de registratie van de Grassprietjes in het LRK

In het achterste deel van ‘de Schalm’ op de Dreef 1 is BSO ‘De Boekenkast’ te vinden.
Hier kan uw kind op verschillende manieren wachten tot hij of zij gezellig weer met u mee naar huis kan, al komt het regelmatig voor dat kinderen het zo leuk hebben gehad dat ze eigenlijk niet mee naar huis willen.

Genoeg te doen bij BSO de Boekenkast

Bij  RC Kids zijn wij niet bepaald van het stilzitten.
Lekker actief en bezig zijn vinden wij erg belangrijk en leuk, niet alleen voor de kinderen maar ook voor onszelf natuurlijk. Daarom vindt je bij BSO de Boekenkast een grote verscheidenheid aan leuke dingen om te doen. Van spelletjes en knutselen tot een heuse voetbaltafel, maar lekker buiten spelen kan er ook fantastisch.

Bij RC Kids vinden wij dat kinderen na een drukke schooldag de mogelijkheid moeten hebben om lekker te kunnen ontspannen op een manier die het best bij het kind past.

2014-09-12 15.59.49

Daarom doen wij ons best om veel leuke dingen aan te kunnen bieden zodat kinderen voldoende keus hebben in hun manieren om te ontspannen. Lekker buitenspelen zal hierin zeker een belangrijke rol spelen, maar ook voor het kind wat liever rustig een boekje leest is die ruimte aanwezig.

BSO ‘De Boekenkast’ probeert voor uw kind een omgeving te creëren waarin het kan ontspannen op een manier die hem of haar het meest aanspreekt of het best ligt.

Adres

BSO ‘De Boekenkast’ is gevestigt in wijkcentrum ‘de Schalm’ aan de dreef 1, 7414 EA Deventer

LRK nummer 198603794

GGD

BSO ‘De Boekenkast’ voldoet aan de criteria om opgenomen te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang, dit houd onder ander in dat de boekenkast regelmatig gecontroleerd wordt door de GGD.
De link hieronder brengt u naar de registratiepagina van BSO de Boekenkast